S&P500: 5447.87$ , -0.31%
OMXS30: 2573.91$ , -0.8%
BTC: 60827.25$ , +1.76%
XAU: 2329.85$ , -0.13%

Sverige vägrar ta emot Olof K Gustafsson, VD för Escobar Inc

Sverige avböjer att ta hem Olof Gustafsson, som för närvarande är frihetsberövad i Spanien med risk för att överlämnas till USA. Detta framgår av ett slutligt meddelande från den svenska åklagarmyndigheten till spanska myndigheter, ett dokument som tidningen Expressen har rapporterat om.

Gustafsson, som identifierar sig som VD för Escobar Inc, anser det finns en 80 procent chans att han kommer att överlämnas till USA. Sedan december föregående år har han varit i spansk häkte, anklagad för en rad brott.

I ett försök att undvika utlämning till USA och istället söka sig till Sverige, anmälde Gustafssons advokat honom till den svenska polisen i februari, där han medgav grovt bedrägeri. Trots detta valde åklagarmyndigheten att avsluta utredningen.

Rättsliga förhandlingar är planerade att börja om en månad. Gustafsson, som nu befinner sig i ett fängelse i Madrid beskrivet som ”smutsigt och kryllande av kackerlackor”, har uttalat sig om den kommande rättsprocessen.

– Jag blir kastad under bussen, säger Gustafsson efter att ha fått beskedet till Expressen.

Enligt Gustafssons försvarsteam kan processen för hans utlämning från Spanien till USA sträcka sig från tre månader upp till ett år.

Gustafssons representant i Sverige har tidigare uttalat att han står inför ett potentiellt straff på ”2 050 år” i fängelse i USA, där han är anklagad för en rad brott inklusive smuggling, penningtvätt, bedrägeri och deltagande i en kriminell organisation involverad i olaglig konsthandel.

Relaterade artiklar

Olof K Gustafssons försök att bli utlämnad till Sverige har misslyckats

Olof K Gustafsson riskerar livstid i USA – Misstänkt för penningtvätt, bedrägerier och olaglig konsthandel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se