SPY: 507.82$ , +0.06%
QQQ: 436.78$ , -0.29%
BTC: 50762.24$ , -1.36%
GLD: 188.61$ , +0.56%

Oscar Properties begärs i konkurs – Kronofogden: saknar tillgångar

Fastighetsföretaget Oscar Properties har hamnat i ekonomiska svårigheter och ansöker nu om konkurs. Företaget med den bedrägerianklagade VD:n Oscar Engelbert, har misslyckats med att betala en skuld på en miljon kronor. En rapport från Kronofogden indikerar att Oscar Properties saknar tillgångar till att betala av sina skulder.

Oscar Properties, känd för att ha byggt exklusiva bostäder som Norra Tornen i Vasastan och 79 & Park på Gärdet i Stockholm, har under de senaste åren kämpat med betydande ekonomiska problem. Företaget har nyligen ändrat sin strategi från att bygga lyxbostäder till att köpa fastigheter runtom i Sverige. Trots detta har företaget tvingats sälja flera fastigheter för att undvika ekonomisk kollaps.

Skulder kan ej betalas

Nyligen avyttrade Oscar Properties fyra fastigheter i Sarpsborg, Skövde, Katrineholm och Västervik genom separata affärer. Dock är det DSAM Sverige AB som har begärt Oscar Properties i konkurs, relaterat till en misslyckad fastighetsaffär där Oscar Properties drog sig ur. Vd för DSAM Sverige AB, Daniel Özboyaci, uttalar att det handlar om pengar som skulle ha betalats till mäklare för en affär som inte genomfördes. Kronofogden har inte lyckats hitta några utmätningsbara tillgångar som kan användas för att betala skulderna.

Peter Norman, styrelseordförande för Oscar Properties, medger att företaget, liksom många andra inom branschen, möter tuffa tider. Detta beror delvis på räntehöjningar och andra marknadsutmaningar.

Misstänkt för bedrägerier

Företagets ekonomiska situation är ansträngd, och man har anlitat en konkursförvaltare, Lars Söderqvist, för att utarbeta en betalningsplan för bolagets skulder. Oscar Engelbert, som tidigare var vd för Oscar Properties och fortfarande är dess största enskilda aktieägare, har också personliga ekonomiska utmaningar. Han är stämd på 100 miljoner kronor av Peter Eriksson Fastighets AB för påstått bedrägeri, en anklagelse som hans advokater har förnekat.

Samtidigt står Engelberts privatägda företag Parkgate AB inför konkurs på grund av en ekonomisk tvist med Peter Eriksson Fastighets AB om 40 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Fastighetsmogulen Oscar Engelbert stäms på 100 miljoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]