S&P500: 5447.87$ , -0.31%
OMXS30: 2573.91$ , -0.8%
BTC: 60827.25$ , +1.76%
XAU: 2329.85$ , -0.13%

Fastighetsmogulen Oscar Engelbert stäms på 100 miljoner

oscar properties

Dramatisk vändning inom fastighetsbranschen. Oscar Engelbert, den välkända fastighetsmogulen och VD för Oscar Properties, står inför en omfattande rättslig utmaning. Ett krav på 100 miljoner kronor har väckts mot Engelbert av Peter Eriksson Fastighets AB (Pefab), ett familjeföretag med fokus på fastigheter i södra Stockholm.

Konflikten har sitt ursprung i en affär från december 2020, där Oscar Properties förvärvade fem fastigheter i Västberga/Älvsjö, belägna i södra Stockholm, för 745 miljoner kronor från Pefab. Kärnan i tvisten ligger i en låneavtal där Pefab lånade ut 100 miljoner kronor till Oscar Properties mot borgen.

Urkundsförfalskning och bedrägeri

Pefab hävdar att de har lidit förluster på grund av ett brott mot låneavtalet, enligt rapporter från Expressen. Bolaget argumenterar för att säkerheten för lånet, ett aktiebrev, är föremål för tvist. Pefab påstår att det finns två versioner av aktiebrevet, varav ett nu är i händerna på den norska bankjätten DNB, och anklagar ett av dessa för att vara en förfalskning.

Stämningsansökan mot Engelbert innefattar allvarliga anklagelser såsom urkundsförfalskning, dubbelpantsättning, bedrägeri och oredlighet mot borgenär. Dessa anklagelser baseras på påståendet att endast ett legitimt aktiebrev kan existera för de aktuella aktierna, och att Engelbert personligen undertecknat en förfalskad urkund.

Advokaterna: ”Fullständigt befängt”

Engelberts försvar, lett av advokaterna Filip Rydin och P-G Jönsson, har kraftigt tillbakavisat dessa anklagelser. De beskriver stämningen som ”fullständigt befängd” och uttrycker en stark övertygelse om att den rättsliga processen kommer att bevisa Engelberts oskuld.

Dessutom har Pefab väckt en ansökan om att försätta Parkgate, ännu ett av Engelberts företag, i konkurs. Vad som stämmer och inte är ännu oklart.

Relaterade artiklar

Oscar Properties begärs i konkurs – Kronofogden: saknar tillgångar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se