S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Striden om Techtronen: Microsoft vs Apple

Apple kämpar i början av det nya året. Apple har upplevt en historiskt svag inledning på det nya börsåret och dess aktie föll fem dagar i rad. Detta fall har satt Apple i en situation där de riskerar att förlora sin ledande position som världens största techföretag till rivalen Microsoft.

Tuff start på börsen för Apple

Apple såg sina aktier sjunka nästan sex procent under den första veckan av det nya året, vilket markerar den sämsta starten på januari månad i företagets historia. Denna nedgång attribueras till negativa recensioner och analytikers spekulationer om en minskad efterfrågan på mobiltelefoner, speciellt i Kina. Denna femdagars nedgång är den första sedan oktober.

Apples marknadsvärde minskar

Apples börsvärde har minskat dramatiskt, förlorande cirka 177 miljarder dollar och sjunkande till ett värde på 2,8 miljarder dollar. Samtidigt, enligt ny information från Marketwatch, riskerar Apple nu att hamna bakom Microsoft, som ligger strax bakom med ett börsvärde på 2,73 miljarder dollar.

Historisk jämförelse och framtidsperspektiv

Rapporten framhäver att Apple inte har varit mindre värt än Microsoft sedan en 14-dagars period som avslutades den 17 november 2021, och att gapet mellan deras börsvärden inte varit så litet sedan den 22 november samma år. Under 2023 har Microsofts aktievärde stärkts jämfört med Apple, med en uppgång på över 63 procent jämfört med Apples 40 procent. Senaste börsdagen markerade en liten nedgång för Microsoft och en större för Apple, ytterligare ökande spänningen i denna företagskamp om titeln som världens största techbolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]