S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Spotify avskedar 17 procent av sin personal

Spotify genomgår ännu en stor nedskärning där 1 570 tjänster står på spel enligt Daniel Ek, vd och medgrundare. Det motsvarar en minskning av personalen med 17 procent, vilket Ek beskriver som smärtsamt, med erkännande av att många skickliga och hårt arbetande personer kommer att lämna bolaget.

Trots att Spotify under det tredje kvartalet nådde rörelsevinst pekar Ek på behovet av nedskärningar, hävdar att de blivit mer produktiva men mindre effektiva. Orsakerna inkluderar ökade kapitalkostnader och avmattning i den globala ekonomin. Planerade mindre nedskärningar under kommande år skrotas till förmån för en mer omfattande åtgärd.

Nedskärningarna berör även stödfunktioner, där 240 medarbetare i Sverige enligt uppgifter från fackförbundet Sveriges Ingenjörer står i skottlinjen. Tidigare nedskärningar och misslyckade förhandlingar kring kollektivavtal med Unionen har satt sin prägel på bolagets relationer med fackföreningarna.

Ek meddelar att de berörda anställda kommer att få information snart och betonar att en slimmad organisation ska möjliggöra återinvestering av vinsterna i företaget. Spotify planerar att erbjuda avgångsvederlag motsvarande fem månadslöner i genomsnitt, med möjlighet till högre belopp för långvariga anställda. Trots begäran om intervju avböjer Spotify och hänvisar till Eks uttalande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]