S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

John Skogman: ”SBB var en hajp, konkurs troligare än att det reder ut sig”

John Skogman uttrycker starka åsikter i sin medverkan i Nordnets Sparpodden. Han uttrycker sig kritiskt om Sverige, centralbanken och det krisande fastighetsbolaget SBB – som han liknar vid en lekstuga för oinformerade småsparare.

John Skogman beskriver Stefan Ingves som en katastrof. Och han är även skeptisk till Ingves efterträdare, Erik Thedéen, som han menar hade en negativ påverkan på Finansinspektionen innan han tillträdde som centralbankschef. Om SBB säger han:

”Det var en hajp. SBB tror jag hellre går i konkurs än att de reder ut det”

Skogman pekar också på hur oinformerade småsparare använder SBB som någon form av lekstuka där de satsar sina pengar likt som på Unibet.

Skogman konstaterar att Sverige befinner sig i en svår situation för närvarande. Valutan är svag, det förekommer mycket problem i förorterna, skolorna och sjukvården fungerar inte bra. Sverige har ett dålig internationellt rykte. Han liknar situationen med ett företag i fritt fall där ledningen är handlingsförlamad och tidigare strategier har misslyckats.

Skogman är dock en stark förespråkare för att investera i aktier trots de nuvarande utmaningarna. Han har upprepade gånger betonat vikten av att välja rätt aktier och ger sina åsikter om några av Svenska folkets favoritaktier, så som SBB, Embracer och Sinch. Han är särskilt skeptisk till SBB .

Det största innehavet i Skogmans portfölj är Firefly, där han är ägare av 1,5% av kapitalet, och rankas som den 11:e största ägaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]