S&P500: 5535.43$ , +0.55%
OMXS30: 2593.43$ , +0.89%
BTC: 67078.92$ , -0.36%
XAU: 2385.79$ , -0.59%

Indien kan bli världens tredje största ekonomi 2027

Indien kan bli världens tredje största ekonomi 2027 med en bruttonationalprodukt (BNP) på 5 biljoner dollar, enligt landets finansdepartement. 

I en rapport som släpptes på måndagen förutspår finansdepartementet att den indiska ekonomin kommer växa med minst 7% under räkenskapsåret 2024, vilket börjar 1 april och slutar 31 mars. Om Indien når årets mål, blir det tredje året i rad med 7% BNP-tillväxt. För närvarande är landets BNP 3,7 biljoner dollar.

Bli ett utvecklat land till år 2047

Indiens chefsrådgivare för ekonomi, Venkatramanan Anantha Nageswaran, uppger att regeringens mål är att bli ett utvecklat land till år 2047. ”Den robusta inhemska efterfrågan, som privat konsumtion och investeringar, härstammar från reformer och åtgärder som regeringen genomfört under de senaste tio åren”, säger Nageswaran i rapporten. Han nämner investeringar i både fysisk och digital infrastruktur som centrala för att stärka tillverkningssektorn och tillförseln utav råmaterial.

Den slutgiltiga budgeten släpps efter allmänna valen mellan april och maj i år. Den interimistiska budgeten, som presenteras av finansminister Nirmala Sitharaman, förväntas inte innehålla några större förändringar i utgifts- eller skattepolitiken.

För närvarande är Indien världens femte största ekonomi

Goldman Sachs förutspår att Indien kommer bli världens näst största ekonomi till 2075, där landet går om inte bara Japan och Tyskland, utan även USA. För närvarande är Indien världens femte största ekonomi, efter USA, Kina, Japan och Tyskland. Flera stora indiska aktier ökar kraftigt och landets invånare har fortsatt stor optimism för landets ekonomiska framsteg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se