S&P500: 5447.87$ , -0.31%
OMXS30: 2568.96$ , -0.99%
BTC: 60646.3$ , +1.46%
XAU: 2324.73$ , -0.35%

Höga förväntningar inför Nvidia rapporten

Förväntningarna på Nvidia har ökat markant och aktien handlas nu på en ny rekordnivå inför kvartalsrapporten som släpps på onsdagskvällen. Vanligtvis leder delårsrapporter till betydande kursrörelser, och mycket pekar på att samma sak kommer att hända ikväll.

Efter börsens stängning i USA på onsdag, kommer Nvidia att publicera sin rapport för det första kvartalet. Förväntningarna är höga, vilket framgår av att aktien stängde på en ny rekordnivå efter en ökning med över 200 procent under de senaste tolv månaderna.

Marknadsdominans och AI-förväntningar

Bolaget har nu ett marknadsvärde motsvarande 25.125 miljarder kronor, vilket gör det till det tredje största på Wall Street, efter Microsoft och Apple.

Den snabba utvecklingen har resulterat i att aktien nu utgör 5 procent av vikten i det breda S&P 500-indexet, vilket innebär att rapporten kan få stor påverkan på hela marknaden.

Förutom att vara en tungviktare i index påverkar bolagets utveckling också marknadens sentiment i stort, eftersom det finns stora förhoppningar om att AI – där Nvidias chip spelar en viktig roll – ska öka produktiviteten i andra företag.

Nvidia – en stor favorit bland svenska småsparare

Med den senaste tidens kursuppgång i åtanke har svenska privatsparare visat stort intresse för aktien. Hos Avanza äger nästan 38.000 kunder aktier i Nvidia.

Trots de senaste årens kraftiga kursuppgång anser flera experter att det fortfarande finns potential för ytterligare tillväxt i bolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se