S&P500: 5447.87$ , -0.31%
OMXS30: 2594.54$ , 0%
BTC: 61117.79$ , +2.25%
XAU: 2326.99$ , -0.25%

Ethereum ökar 20% – Förnyad optimism inför ETF-godkännande

ethereum

Ethereums pris fortsätter att stiga efter en kraftig ökning på 20% i måndags. Denna uppgång beror på en förnyad optimism om att SEC kan komma att godkänna spot ether ETF:er före den första deadline senare i veckan. 

Ytterligare uppgångar på tisdagen

På tisdagen steg kryptovalutorna ytterligare på grund av denna förnyade optimism kring den amerikanska Securities and Exchange Commission’s beslut om ansökningar för spot ether börshandlade fonder, där det första beslutet förväntas denna vecka.

Prisuppgångar för Ethereum och Bitcoin

I måndags ökade priset på ETH från 2128 dollar till 3392 dollar. En 20% ökning. Detta kan förklaras med att chanserna för en Ethereum ETF just nu ser starkare ut, än vad marknaden tidigare trott. Oddsen på bettingmarknaden Polymarket, ökade från endast 10%, upp till 60% chans för ett ETF godkännande.

Investerarnas omprövning av SEC:s godkännande

Investerare omprövar nu sannolikheten för att SEC kommer att godkänna ansökningar om spot ether ETF:er efter rapporter om att SEC har begärt uppdateringar av viktiga dokument från potentiella ETF-utgivare och börser. Tidigare var den allmänna uppfattningen att sådana fonder troligtvis inte skulle godkännas.

Expertutlåtanden

”ETH steg kraftigt efter rykten om att SEC kanske trots allt skulle godkänna spot ETH ETF:er denna vecka,” sade Bartosz Lipiński, VD för Cube Exchange till CNBC.

”Precis som med spot bitcoin ETF:er som godkändes tidigare i år, ser jag detta som en ’köp på ryktet, sälj på nyheten’-situation. Jag förväntar mig en uppgång fram till torsdag, följt av åtminstone en kortvarig försäljning oavsett om fonderna godkänns eller inte,” tillade han.

Förväntade beslut om ETF-ansökningar

Slutgiltiga beslut om ansökningar från VanEck och Ark Invest förväntas på torsdag respektive fredag. BlackRock, Fidelity, Invesco, Grayscale och Bitwise Asset Management har också ansökningar som väntar på beslut i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se