S&P500: 5562.98$ , +1.05%
OMXS30: 2593.43$ , +0.89%
BTC: 67485.75$ , +0.25%
XAU: 2393.95$ , -0.25%

EU utreder Tiktok – Riskerar miljardböter

EU-kommissionen har inlett en formell utredning mot Tiktok angående brott mot skydd av barn och unga. Det skrevs först i ett inlägg på X av EU-kommissionären för den inre marknaden Thierry Breton, och har sedan uppmärksammats.

Det är mycket strider nu för barns säkerhet på internet mot sociala medieplattformarna medier-företagen. Nyligen grillade senatorer i USA representanter från bland annat Meta, Tiktok och Snapchat.

Försämrar barns hälsa

Delstaten New York har också stämt Meta, Tiktok, Youtube, Snapchat, Facebook och Instagram, och anklagar dem för att försämra barns hälsa.

Det finns en rad olika studier som pekar på att unga människor mår sämre denna generation är förr i tiden, och att ju mer tid barn spenderar framför sociala medier desto sämre mår dem. Men frågan är hur det hjälper barn att USA och EU bötfäller sociala medieplattformar.

Kan få betala 6 procent av den globala vinsten

Denna utredning av EU-kommissionen sker nu för att den nya lagen DSA (Digital services act) har börjat gälla. Om EU finner Tiktok skyldiga kan straffet bli böter motsvarande sex procent av den globala vinsten för företaget. Även plattformen X kommer att utredas av samma lag.

Tiktoks talesperson ”ser fram emot att förklara arbetet som görs med att skydda unga” för EU-kommissionen, rapporterar Bloomberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se