S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Efter den kontroversiella Tweeten – Elon Musk hotar att ta medier till domstol

Elon Musk, ägaren av plattformen X, hotar att ta medier till domstol efter att det avslöjats att annonser från amerikanska teknikföretag har visats bredvid antisemitiska inlägg. Musk skrev på X att de skulle lämna in en stämningsansökan när domstolarna öppnar på måndag.

En granskning från Media Matters for America visade hur annonser från amerikanska teknikföretag dök upp bredvid inlägg från antisemitiska och rasistiska konton på X, tidigare känd som Twitter. Dessa konton beskrevs av dem som Förintelseförnekare, anhängare av Adolf Hitler och förespråkare av vit överlägsenhet.

Tweeten som blev startskottet för kritikstormen mot Musk.

Denna granskning ledde till kraftig kritik mot X och Elon Musk. Musks kommentar om judiska befolkningars ställning till minoriteter ledde till fördömande från Vita huset. Som ett resultat av granskningen och Musks kommentar pausade företag som Apple, Disney, IBM och Oracle sina annonser på X.

Elon Musk höll först tyst men har nu hotat med rättsliga åtgärder mot de ansvariga ”samma sekund” som domstolarna öppnar på måndag.

X har försvarat sig genom att påstå att de attackeras av aktivistgrupper och traditionella medier som försöker begränsa yttrandefriheten på deras plattform. De hävdar att Media Matters for America skapade ett konto och manipulerade innehåll och annonser för att skapa granskningens intryck. X anklagar även researchgruppen för att uppdatera sin tidslinje upprepade gånger för att hitta sällsynta fall där annonser kopplades till specifikt valt innehåll.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]