S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Donald Trump får näringsförbud och böter på 3,8 miljarder

USA:s tidigare president och fastighetsmogulen Donald Trump och hans söner har dömts till böter på cirka 3,8 miljarder kronor. De har också fått näringsförbud i New York. ”En Häxjakt”, säger Trump.

Donald Trump själv ska betala det största beloppet på nästan 355 miljoner dollar och får inte ha ledande roller i företag eller ta lån i New York kommande tre åren. Hans söner Donald Trump Jr. och Eric Trump fick också böter på några miljoner dollar och får inte vara styrelseledamöter i delstatens företag i två år. En medarbetare till Trump döms också till en lägre bötesbelopp.

Övervärderade värdet på tillgångarna

Åklagaren Letitia James beskriver domen som en stor seger för rättvisa, medan Donald Trump fördömer den som en ”häxjakt” och kritiserar domaren som ”korrupt” via sin sociala medieplattform Truth Social. Trumps advokat, Alina Habba, uttrycker förhoppning om att domen kommer att upphävas i andra instans.

Domen är en följd av att Trump och hans söner tidigare befanns skyldiga till att ha övervärderat värdet på familjeföretagets tillgångar. Detta ledde till förmåner som lägre låneräntor. Experter tror att böterna kan ha stora konsekvenser för Trumps affärsimperium, inklusive hans fastighetstillgångar i New York och andra tillgångar i USA.

Går starkt i opinionsundersökningar

Samtidigt går Trump starkt i republikanernas primärval och i amerikanska opinionsundersökningar just nu inför valet i USA. Enligt nya undersökningar under veckan som sammanställts av sidan FiveThirtyEight leder Trump över Biden i mätningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]