S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Christer Gardell: kronan är INTE undervärderad

Christer Gardell varnar för att Riksbanken kan ha överdrivit räntehöjningarna i DI. Vilket han menar kan skada den svenska ekonomin. Samtidigt är han nöjd med det ökade stödet för att införa euron istället för kronan i Sverige.

Han välkomnar den ökande opinionen för euron och anser att den svaga kronan, som nyligen handlades till historiskt låga nivåer mot euron, gör svenska medborgare fattigare och bidrar till inflationspåverkan. Han poängterar att svenska medborgare inte vill uppleva en försämring av sin ekonomiska situation.

Gardell avfärdar tanken på att Sverige har nytta av en egen valuta, eftersom han anser att det begränsar centralbankens handlingsutrymme och prioriteringar. Han betonar också att kronan inte är undervärderad trots de senaste rekordlåga nivåerna, utan att det finns en betydande riskpremie för den på grund av hur liten den svenska kronan är.

När det gäller Riksbankens räntehöjningar varnar Gardell för att det kan leda till minskad efterfrågan och ökad arbetslöshet i Sverige och andra delar av Europa. Han förutspår att centralbanker tvingas sänka räntorna som ett resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]