S&P500: 5447.87$ , -0.31%
OMXS30: 2573.91$ , -0.8%
BTC: 60827.25$ , +1.76%
XAU: 2329.85$ , -0.13%

Binance tidigare VD ”CZ” börjar avtjäna sitt fängelsestraff i Kalifornien

Binance miljardärgrundare Changpeng Zhao har påbörjat sitt straff vid ett federalt låg säkerhetsfängelse i Lompoc, Kalifornien. Zhao dömdes till fyra månaders fängelse i april efter att ha erkänt sig skyldig till anklagelser om att ha möjliggjort penningtvätt på sin kryptobörs.

Domen som utdelades till den tidigare Binance-chefen var betydligt kortare än de tre år som de federala åklagarna hade begärt för honom.

Zhao dömdes till fyra månaders fängelse i april efter att ha erkänt sig skyldig till anklagelser om att ha möjliggjort penningtvätt på sin kryptobörs.

Domen som utdelades till den tidigare Binance-chefen var betydligt kortare än de tre år som de federala åklagarna hade begärt för honom. Fängelsetiden kommer vara mellan 12 – 18 månader.

”Jag är ledsen,” sa Zhao till USA:s distriktsdomare Richard Jones innan han mottog sin dom, enligt Reuters.

”Jag tror att det första steget för att ta ansvar är att fullt ut erkänna misstagen. Här misslyckades jag med att implementera ett tillräckligt program mot penningtvätt. … Jag inser nu allvaret i det misstaget.” sa han i Domstolen.

I november ingick Zhao, i ett avtal med USA:s regering för att lösa en flerårig utredning av Binance, världens största kryptovalutabörs. Som en del av uppgörelsen avgick Zhao som företagets VD.

Även om han inte längre driver företaget, rapporteras Zhao allmänt ha en uppskattad andel på 90% i Binance.

Omfattningen av hans påstådda brott inkluderade att medvetet ha misslyckats med att implementera ett effektivt program mot penningtvätt som krävs enligt Bank Secrecy Act och att ha tillåtit Binance att behandla transaktioner som involverar intäkter från olaglig verksamhet, inklusive mellan amerikaner och individer i sanktionsjurisdiktioner.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se