S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Uber Eats börjar leverera mat med självkörande robotar i Japan

Uber kom med beskedet igår att de lanserar robotleveranser i Japan i samarbete med den japanska industrijätten Mitsubishi Electric och robotföretaget Cartken. De börjar redan i mars med att prova robotarna i Tokyo.

Uber Eats har redan börjat testa robotleveranser för ungefär ett år sedan i Miami, då med en tidigare robotmodell som var mindre avancerad. Det finns en hel del klipp på sociala medier med robotar som blir överkörda av lastbilar eller råkar ramla omkull.

Använder artificiell intelligens

Roboten som ska börja köra i Tokyo nästa månad kallas för ”Model C” och tillverkas av Cartken, ett företag som grundades 2019 i Californien av tidigare anställda från Google. Den använder artificiell intelligens för att navigera och hålla koll på sin omgivning, och den klarar av att röra sig lika snabbt som människas gångtakt.

Mitsubishi Electric kommer att övervaka verksamheten och hjälpa robotarna. Mitsubishi är i Sverige mest kända för deras värmepumpar, men de tillverkar också bland annat hissar, rulltrappor, tågutrustning och robotar.

”Ett stort framsteg”

”Detta samarbete innebär ett stort framsteg i omdefinieringen av framtidens matleverans, vilket gör den mer tillgänglig och hållbar för konsumenter i Japan,” sade Anjali Jindal Naik, medgrundare och COO för Cartken, i ett uttalande.

Det återstår att se hur lyckat detta kommer att bli, och hur snabbt vi eventuellt går mot en mer automatiserad värld där allt fler arbeten ersätts av robotar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]