S&P500: 5447.87$ , -0.31%
OMXS30: 2594.54$ , 0%
BTC: 61117.79$ , +2.25%
XAU: 2326.99$ , -0.25%

Flera Verdane-anställda häktade i insiderhärva

Två medarbetare på riskkapitalbolaget Verdane har häktats misstänkta för insiderbrott i en pågående utredning i Sverige och Norge. De misstänks för delaktighet i budtriden i bolaget Pagero, som startade i december 2023, med ett bud som låg 70 procent över dåvarande aktiekurs, rapporterar DI.

För närvarande finns 17 personer misstänkta vid Stockholms tingsrätt, och Ekobrottsmyndigheten uppgav förra veckan att över ett dussin misstänkta även finns i Norge.

Köpte aktier för 2 miljoner innan budet var offentligt

Verdane har bekräftat att två av de misstänkta är anställda vid företaget, en i Norge och en i Sverige. Dessa två är inte en del av investeringsteamet och arbetar inte med Verdanes investeringar. Enligt uppgifter handlar det om en äldre och en yngre medbarbetare. Misstankarna mot den seniora medarbetaren, gäller aktieköp för två miljoner kort innan det första budet på Pagero offentliggjordes.

Advokat Petar Sekulic försvarar den seniora medarbetaren. Han meddelar att hans klient inte erkänner sig skyldig och samarbetar fullt ut med Økokrim för att snabbt klargöra fakta i ärendet. Inga ytterligare kommentarer ges för närvarande.

Relaterade artiklar

Toppchef på riskkapitalbolaget Verdane har blivit avskedad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se