S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Tesla stämmer även Postnord

Utöver att stämma staten och Transportstyrelsen, stämmer Tesla nu även Postnord för att postleveranserna har uteblivit.

I sin stämningsansökan beskriver Tesla Postnords agerande som extremt allvarligt och potentiellt skadligt för systemet. TM Sweden, Teslas svenska dotterbolag, reagerar kraftfullt på strejken som arrangerats av IF Metall och dess efterföljande sympatiåtgärder.

Tesla tar även Postnord Sverige till rätten. Stämningsansökan lämnades in vid Solna tingsrätt där Tesla kräver att domstolen påtvingar Postnord att leverera post till Tesla.

Tesla begär att tingsrätten pålägger Postnord att överlämna samtliga postförsändelser adresserade till Tesla från och med dagen för ansökan till tidpunkten för tingsrättens beslut.

På grund av strejken från Seko, som sympatiserar med IF Metalls strejk, har inga postförsändelser delats ut till Tesla sedan föregående måndag. Detta innebär att Tesla inte fått sina registreringsskyltar. Elon Musk, Teslas VD, kommenterade strejken för första gången och kallade situationen ”galen”.

Postnord hävdar att strejkrätten klassas som force majeure och därför anser de att de inte bryter mot sitt samhällsuppdrag.

Tesla anklagar Postnord för att handla olagligt och riktar stark kritik mot bolaget, som ägs till 60 procent av den svenska staten och 40 procent av den danska staten, och hävdar att deras agerande är skadligt för Sverige.

Tesla påpekar att eftersom det inte finns något avtal mellan Postnord och Tesla som reglerar force majeure, är det felaktigt av Postnord att hänvisa till det. De anser också att inte alla anställda på Postnord omfattas av sympatiåtgärderna.

Tesla motsätter sig Postnords påstående om att de är neutrala i konflikten mellan IF Metall och Tesla gällande kollektivavtal. Tesla anser att Postnord medvetet har använt sig av force majeure för att skada deras intressen och agerat på ett sätt som är unikt och skadligt för svensk arbetsmarknadshistoria.

Tesla kritiserar även Postnords innehav av postförsändelser, inklusive registreringsskyltar till nya Teslabilar.

Postnord motiverar sitt agerande med att de förvarar försändelser till Tesla under strejken.

Tesla anser att Postnords agerande är riktat, ogrundat och diskriminerande gentemot Tesla, deras anställda och kunder.

Under rättsprocessen vill Tesla ha ett domstolsbeslut som tvingar Postnord att leverera de postförsändelser som har kommit, och de är även redo att hämta försändelserna själva om så krävs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]