S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

SBB köper värdepapper för 1,8 miljarder

SBB meddelade i ett pressmeddelande söndagkväll att man avslutat ett erbjudande om återköp av vissa finansiella instrument som ursprungligen annonserades föregående måndag.

Företaget angav initialt att detta erbjudande riktade sig mot utvalda hybridinstrument och andra finansiella papper, med ett tak på 250 miljoner euro, vilket motsvarar 2,8 miljarder svenska kronor.

I sitt pressutskick skriver dem:

”Genom dessa återköpserbjudanden av finansiella instrument siktar SBB på att aktivt förvalta sin balansräkning och därmed effektivisera sin övergripande finansieringssituation samt sänka framtida räntekostnader.

Det specificerades även att erbjudandet relaterat till hybridinstrumenten, så som det beskrivs i erbjudandehandlingen, inte skulle resultera i någon återbetalning av uppskjuten ränta för dessa instrument.

De finansiella papper som SBB köper tillbaka som en del av erbjudandet kommer att avskrivas. De som inte framgångsrikt lämnats in eller godkänts för köp av SBB inom ramen för erbjudandet kommer fortsatt att vara i omlopp efter utbetalningsdagen.”

Idag framgick det att SBB har gått med på att förvärva finansiella papper för ett totalt nominellt värde av ungefär 4,6 miljarder svenska kronor. Det totala försäljningspriset uppgår till cirka 1,8 miljarder svenska kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]