S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Så lever Sveriges miljonärer

Enligt miljonärstidningen Connoisseurs undersökning är svenska miljonärer rikare än någonsin. Idag har 7 procent av miljonärerna över 100 miljoner kronor, förra året var det bara 3 procent. Svenska miljonärers största intressen är resor, bilar och hälsa.

Lyxtidningen Connoisseur grundades 1998 och delas ut tre gånger per år till svenskar vars årsinkomst överstiger 2,6 miljoner. De gör också en miljonärsundersökning med sina läsare varje år, och i år svarade 30 procent av de 28 600 som får tidningen på undersökningen.

Resor har blivit populärt igen

Efter pandemin blev man mer försiktig med att resa, men nu verkar det vända igen. Andelen som ska på solsemestrar vid Medelhavet har gått upp från 19 procent till drygt hälften, och andelen som ska på skidsemester har ökar från 17 procent i fjol till 37 procent i år.

Populäraste semesterlandet brukar alltid vara Medelhavet. Förr var det mer Italien och senaste åren har det blivit mer Spanien. 35 procent av miljonärerna i undersökningen äger också tre eller fler boenden utomlands, och många planerar att köpa ännu fler.

Hälsa blir allt viktigare

På frågan om miljonärernas främsta intressen så kom resor på första plats med 56 procent, På andra plats kom bilar med 33 procent, och på tredje plats kom ”hälsa, sport och fitness”. Enligt Susanne Ytterskog, som är grundare och chef på tidningen, så är hälsa en relativt ny trend som bara blir populärare.

Förutom cardio och styrketräning på gymmet, så pratas det mycket om kryoterapi, kallbad och longevity. Man vill leva länge, må bra och förbättra hälsan på olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]