S&P500: 5447.87$ , -0.31%
OMXS30: 2573.91$ , -0.8%
BTC: 60827.25$ , +1.76%
XAU: 2329.85$ , -0.13%

Den gröna batteritillverkaren Northvolt står inför stora utmaningar – Svenska batteriföretag står inför konkursvåg

Northvolt

En potentiell kollaps inom batteriindustrin hotar framtidsutsikterna. Northvolt kräver 2 miljarder kronor i månaden samtidigt som konkursvågen bland svenska batteri- och energiföretag är påtaglig.

För några veckor sedan gick batteritillverkaren Nilars i konkurs. Nu står Northvolt inför liknande utmaningar. Northvolts faktiska leveranser varit minimala jämfört med deras stora kapacitet.

Northvolt har kämpat med att upprätthålla produktionen. Deras leveranser har inte motsvarat förväntningarna, vilket har orsakat problem för deras kunder som Scania. De enorma investeringarna i ny produktionskapacitet har inte matchats av tillräckliga kassaflöden, vilket resulterar i en kritisk situation där bolaget riskerar att ha stora problem inom ett år om inte nya investeringar görs snart.

Samtidigt som det talas om storslagna börsplaner och en enorm värdering för bolaget, är det paradoxalt att dess faktiska prestation och ekonomi är långt ifrån starka. Deras finansieringsstruktur är beroende av en börsnotering, men med en växande skuld och svag prestation verkar detta vara en utmaning.

Relaterade artiklar

Vändning i sikte för Northvolt

Northvolt och H2 Green Steel får massiva finansiella stöd

Mystiska dödsfall – BMW återkallar miljardorder – Fabriken i Borlänge läggs ned

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se