S&P500: 5447.87$ , -0.31%
OMXS30: 2568.96$ , -0.99%
BTC: 60646.3$ , +1.46%
XAU: 2324.73$ , -0.35%

Kursrekord för Saab efter storvinst och goda tillväxtutsikter

Den svenska försvarsgiganten Saab har publicerat sin årsrapport. Dess tillväxtförutsägelser har lett till att företagets aktiekurs når en ny toppnivå på en annars ganska röd Stockholmsbörs.

Saab, den svenska försvarskoncernen, rapporterar en imponerande rörelsevinst på 1,4 miljarder kronor för det fjärde kvartalet. Denna finansiella framgång har resulterat i en markant ökning av företagets aktiekurs på Stockholmsbörsen. VD Micael Johansson förklarar Saabs framgångar med deras centrala roll i att stärka globala försvarsmakter, en uppgift som blivit än viktigare i ljuset av de senaste globala händelserna.

Nytt rekord för företaget

Under samma period nådde Saabs försäljning 16,1 miljarder kronor, vilket överträffade föregående års siffra på 13,9 miljarder och även analytikernas förväntningar som låg på nästan 15,9 miljarder. Denna starka finansiella prestation ledde till en omedelbar uppgång i Saabs aktiekurs, som nu handlas för över 700 kronor per aktie, ett rekord för företaget.

Pekar på kriget i Ukraina

Saab har även uppjusterat sitt tillväxtmål för perioden 2023-2027, från 10 till 15 procent. Johansson pekar på det pågående kriget i Ukraina som en tragisk händelse som har fått många länder att omvärdera sina försvarsbehov, vilket i sin tur har gynnat Saab. Denna ökade medvetenhet om vikten av militär avskräckning har haft en direkt inverkan på företagets ekonomiska tillväxt och aktiekurs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

info (snabel-a) finansnytt (punkt) se