S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Intrum fortsätter rasa – ner 25% idag

Efter beskedet om att kredithanteringsbolaget Intrum har anlitat rådgivare för en utvärdering av bolagets finansiella profil och hur skuldsituationen skulle kunna förbättras har aktien rasat med hela 33 procent.

Intrum fortsätter att rasa. De har gått ner cirka 75% av sitt börsvärde sedan årsskiftet senaste året och nu arbetar Intrum på ett besparingsprogram som innebär att cirka 600 anställda i Spanien ska få sparken, enligt El Confidencial.

Vill förbättra bolagets skuldstruktur

Kredithanteringsbolaget har utsett Houlihan Lokey och Milbank som finansiella rådgivare för att utvärdera alternativ för att förbättra företagets skuldstruktur.

Detta är något som ses som en red flag för investerarna, då de verkar behöva ”rätta till balansräkningen”, har enorma skulder och behöver anlita inte bara en utan två finansiella rådgivare. Intrum är en av de mest blankade bolagen i Sverige just nu och sedan nyheten har de rasat med 33 procent av sitt börsvärde, varav 25 procentenheter idag.

Intrums vd: ”Det här är ingen kris”

Intrum själva fortsätter ge en positiv bild utåt där Intrums vd själv säger att ”det här är ingen kris”. VD Andrés Rubio uppger att de kommer utvärdera möjligheterna att förbättra företagets balansräkning samt finansiella profil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]