S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Räntan lämnas oförändrad – FED indikerar 3 sänkningar 2024

Jerome Powell

Federal Reserve har beslutat att hålla styrräntan oförändrad, vilket var förväntat av de flesta. Enligt Federal Reserves prognos kan vi förvänta oss att räntan kommer att sjunka med 75 punkter under nästa år, vilket innebär tre sänkningar på 25 punkter var.

Fed pekar på att ekonomins tillväxt har dämpats jämfört med det tidigare kvartalet och att inflationsnivåerna, även om de är höga, har visat tecken på att mattas av. De betonar att de kommer att noggrant övervaka risken för inflation och att de är medvetna om att stramare finansiella förhållanden för både hushåll och företag kan påverka ekonomin framöver.

  • Federal Reserve lämnar styrräntan oförändrad och förutspår eventuella framtida sänkningar under det kommande året.
  • Trots betoning på tillväxtavmattning och övervakning av inflationen, är Powell redo att agera om höga inflationsnivåer kvarstår.
  • Börserna reagerade positivt med stigande Nasdaq-index medan förväntningar på framtida räntesänkningar ledde till sjunkande långräntor.

På den efterföljande presskonferensen poängterade Fedchefen Jerome Powell att det inte är läge att fira ännu och att de är beredda att vidta åtgärder om inflationen förblir hög. Amerikanska börserna reagerade positivt på beskedet. Indexet Nasdaq är +1.26% för dagen. Samtidigt sjunker långräntorna, vilket tyder på att marknaden absorberar nyheten om den förväntade sänkningen i räntan.

Fedchefen Jerome Powell kommer senare att hålla en presskonferens där han kommer att diskutera beslutet ytterligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]