S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Fastighetsmiljardären Roger Akelius köper upp AcadeMedia – Aktien minskar 15% efter beskedet

Fastighetsmiljardären Roger Akelius köper upp AcadeMedia. Genom sin stiftelse Akelius Foundation köper han upp Mellby Gårds innehav i AcadeMedia för 1,68 miljarder kronor och blir nu alltså huvudägare i utbildningsbolaget med runt 24,4 procent av aktierna, rapporterar Dagens Industri.

Detta skifte mottogs positivt av Mellby Gårds VD, Johan Andersson, som uttryckte förtroende för den nya huvudägarens engagemang och förmåga att främja bolagets utveckling.

Köpet kan ses som en ”donation”

Johan Akelius påstår att köpet kan ses som en ”donation” och att anledningen är hans personliga intresse och kunskap inom pedagogik. Hans ambition är att revolutionera utbildningssektorn genom att förbättra läroupplevelsen för elever.

Denna inställning signalerar ett potentiellt skifte från en vinstorientering till ett mer värdebaserat ledarskap inom Academedia. Akelius beskriver vidare att hans stiftelser planerar att donera egenframtagna läromedel till skolorna och är noga med att aktieägarna kommer ha en ”väl fungerande skola” om 10 år, vilket bidrar till det långsiktiga värdet.

Vad kommer hända med aktiekursen?

Detta uttalande har dock orsakat en del spekulationer inom finansvärlden. Vissa anser att det kan ha negativa konsekvenser för aktiekursen om Akelius motiveras mer av generositet och mindre av vinstintresse.


Efter beskedet minskade aktien 15% men har under dagen återhämtat sig något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]