S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Framtiden för omtalad Bitcoin ETF avgörs i veckan – Kan handlas redan på torsdag eller fredag

Bitcoin

Nu på onsdag (den 10:e januari) förväntas SEC ge klartecken kring ansökningarna om att skapa Bitcoin ETF:er. Denna omtalade börshandlade produkt backad av Bitcoin kan potentiellt börja handlas live så tidigt som torsdag eller fredag, enligt CNBCs källor.

Ansökningarna kommer bland annat från ARK invest och Blackrock.

Spot Bitcoin ETF:er anses vara en betydande milstolpe som förväntas ge traditionella investerare en reglerad väg för att få direkt exponering mot Bitcoin. Möjligheten till livehandel för dessa ETF:er signalerar ett betydande språng framåt i integrationen av Bitcoin i de traditionella finansmarknaderna. Skulle handeln börja som planerat, skulle det markera ett historiskt ögonblick för Bitcoinindustrin och den lanseringen skulle betyda ett steg närmare bredare acceptans och legitimitet för Bitcoin. Men de specifika detaljerna och exakta lanseringstiden är fortfarande spekulativa ska tilläggas.

Tidigare har traditionella investerare i USA haft möjlighet till att handla Bitcoin futures, men med introduktionen av dessa nya produkter kommer investerare kunna få exponering mot Bitcoin genom en fond vars andelar är backad av den virtuella valutan 1:1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]