S&P500: 5123.41$ , -1.46%
OMXS30: 2495.6$ , -1.25%
BTC: 65369.27$ , +2.15%
XAU: 2370.4$ , -0.16%

Bianca Ingrossos sminkföretag till salu för miljarder

Enligt de senaste rapporterna från Dagens industri, baserade på uppgifter från analyshuset Mergermarket, är det nu bekräftat att riskkapitalbolaget Verdane aktivt söker en köpare för sin majoritetsandel i Caia, det framstående sminkföretaget medgrundat av Bianca Ingrosso. Verdane, som säkrade cirka 60 procent av företaget år 2020, vänder sig nu till finansspecialisterna på Raymond James för att navigera i försäljningsprocessen och säkerställa en optimal övergång för denna högprofilerade investering i skönhetsbranschen.

Affären kan gå på 3 till 4 miljarder kronor

Mergermarket har avslöjat att Caias nuvarande rörelseresultat (ebitda) ligger på mellan 170 till 225 miljoner svenska kronor. Detta resultat är grundläggande för värderingen av företaget inför försäljningen. Även om en exakt försäljningspris inte är offentligt ännu, antyder analyser från Breakit att affären kan uppgå till mellan 3 till 4 miljarder kronor, baserat på Mergermarkets data.

När Verdane förvärvade sin del i Caia år 2020, uppskattades företagets värde till omkring 500 miljoner kronor. Denna investering skedde endast två år efter Caia grundades av Bianca Ingrosso tillsammans med hennes manager Vanessa Lindblad, samt kompanjonerna Mikael Snabb och Jesper Matsch. Vid den tidpunkten uttryckte Ingrosso sin entusiasm över partnerskapet med Verdane, som hon trodde skulle hjälpa henne att realisera sin vision om att erbjuda högkvalitativa skönhetsprodukter till överkomliga priser globalt.

Största misstaget i hennes karriär

Bianca Ingrosso, som varit det offentliga ansiktet för Caia, har dock senare i en dokumentär uttryckt ånger över beslutet att sälja företaget och benämnde det som det största misstaget i hennes karriär. Varför Verdane vill sälja sin andel är ännu oklart, och de har inte valt att kommentera ärendet närmare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]